Een behandeling afgestemd op jou

Verschillende mensen, verschillende behoeften. Een hardloper heeft een andere aanpak nodig dan een voetballer, een schilder of een programmeur. Elke klacht heeft behoefte aan een andere behandelmethode. Met mijn (sport)therapeutische kennis, ervaring en passie stem ik de behandeling zo af zodat deze aansluit bij jouw verwachtingen en je beter kunt presteren.

Sporttherapie

Sporttherapie is een vorm van massagetherapie voor sporters van alle niveaus. Van beginner tot topsporter, amateur tot professioneel. De sporttherapeut heeft het doel de sporter te helpen in het verbeteren of herstellen van (sport)blessures of langdurige (chronische) klachten aan het bewegingsapparaat.

Lees meer

Sportmassage

Met een persoonlijke afgestemde sportmassage herstel je sneller zodat je meer presteert in minder tijd. Sportmassage is een veilige en gezonde manier om pijn en stijfheid op te lossen en je herstel te bevorderen. Voor (top)sport of bij andere inspanningen: Je ervaart direct verbetering.

Lees meer

Triggerpoint Release

Een triggerpoint is een hele kleine, lokale verkramping in een spier. Wanneer je erop drukt kan het pijnlijk zijn op de plek zelf maar ook uitstralen naar andere plekken in je lichaam. Door heel gericht deze triggerpoints te behandelen is het mogelijk om pijnprikkels elders in het lichaam te laten verdwijnen.

Lees meer

Bindweefselmassage

Heb je regelmatig pijn in je rug, armen of benen? Pijn in je gewrichten of blokkades in je spieren? Dan kan een massage van het bindweefsel voor jou de oplossing zijn. Het is een intensieve massage, met als doel dat de spanning in je huid afneemt en de klachten verdwijnen.

Lees meer

Cupping Therapie

Door siliconen cups vacuüm op de huid te plaatsen kan net als bij bindweefselmassage tot diep onder de huid worden gemasseerd. Door deze techniek wordt de bloedsomloop gestimuleerd en komt het ‘verkeer’ van voedings- en afvalstoffen weer op gang: het effect is snel waarneembaar.

Lees meer

(Medical) Taping

Verschillende methodes, verschillende mogelijkheden, BB Sportmassage biedt jou de oplossing als het om tapen gaat. Medical Taping wordt veelvuldig toegepast bij behandeling van blessures, klachten door overbelasting, houdingscorrecties en het verminderen van vochtophopingen. Middels Klassiek tapen kan een gewricht worden ondersteund, waardoor het stabieler en minder pijnlijk aanvoelt tijdens belasting.

Lees meer

Blessurepreventie en EHBSO

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak de voorlopers van een blessure. Dit geldt niet alleen voor sporters maar voor iedereen die zich intensief inspant. Blessurepreventie richt zich op het voorkomen van deze blessures en het herstel na inspanning. Helaas zijn niet alle sportblessures te voorkomen. In dit geval is een goede en snelle Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO) heel belangrijk.

Lees meer