parallax background

Heb je regelmatig pijn in je rug, armen of benen? Pijn in je gewrichten of blokkades in je spieren? Dan kan een massage van het bindweefsel voor jou de oplossing zijn. Het is een intensieve massage, met als doel dat de spanning in je huid afneemt en de klachten verdwijnen.

Wat is bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massagetechniek die gericht is op het herstellen van de natuurlijke rek- en oppakbaarheid van de huid. Deze massage is niet gericht op de spieren maar op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de opperhuid bevindt. Vooral bij (chronische) pijnklachten ontstaan er verklevingen in dit bindweefsel rondom de pijnlijke plek. Er komt steeds meer wetenschappelijke bewijs dat dit een essentiële rol speelt in het herstel van klachten.

Een bindweefsel massage stimuleert een optimale doorbloeding

Een behandeling op basis van bindweefsel massage wordt uitgevoerd voor uiteenlopende klachten van het bewegingsapparaat. Met behulp van een diepe bindweefselmassage techniek wordt een bepaalde zone geprikkeld, waarbij zowel de doorbloeding van de huid als de staat van de spieren en het bindweefsel sterk wordt verbeterd.

Bij wat voor klachten is bindweefselmassage effectief

Bindweefselmassage is bewezen effectief bij de behandeling van diverse klachten zoals rugklachten, nek en/of schouderklachten en klachten aan de armen of benen. Bindweefselmassage kan op vrijwel elk lichaamsdeel worden uitgevoerd en kan bij langdurige klachten zeer effectief werken.


Bindweefselmassage biedt

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de huid doorbloeding
  • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Opnameverbetering van werkstoffen
  • Bevordering van de celdeling
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Verbetering van de huidstructuur en huidtint


Over het algemeen zal het gewenste resultaat niet na één behandeling merkbaar zijn, het gewenste resultaat wordt doorgaans pas bereikt na het uitvoeren van meerdere bindweefselmassages. Afhankelijk van de klachten en kunnen we samen een optimaal behandelplan bespreken!