parallax background

Door siliconen cups vacuüm op de huid te plaatsen kan net als bij bindweefselmassage tot diep onder de huid worden gemasseerd. Door deze techniek wordt de bloedsomloop gestimuleerd en komt het ‘verkeer’ van voedings- en afvalstoffen weer op gang: het effect is snel waarneembaar.

Cupping Therapie

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is. De techniek, waarbij siliconen cups vacuüm op de huid worden geplaats, wordt gebruikt om ‘stagnatie’ te verlichten. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en op het zenuwstelsel. Na een Cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Combinatie lymfe- en bindweefseltechnieken

Cupping verbeterd de doorbloeding, lymfedrainage en stofwisseling en stimuleert de aanmaak van nieuwe collagene vezels in de diepere huidlagen. Daarmee herstelt het beschadigde bindweefselverklevingen waarin vetcellen voor ongewenste oneffenheden zorgen. Door de behandeling wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Spierknopen

Daarnaast is cupping is een goede manier om alle spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid gestimuleerd. Het onderliggende gebied wordt daardoor goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’.

Prettige behandeling
De behandeling kan zowel prettig aanvoelen als licht pijnlijk zijn, afhankelijk van de mate van verklevingen, ofwel stugheid van de huid en onderliggende structuren. Om geen onnodig leed te veroorzaken worden diepere technieken afgewisseld met mildere, prettigere technieken.

Zelfbehandeling
Om een optimaal resultaat te bereiken kan de behandeling thuis door jezelf worden voortgezet, uiteraard is dit afhankelijk van de aart van de klachten. Neem als voorbeeld cellulitis. Het beste resultaat krijg je door je benen dagelijks ongeveer 8 minuten te cuppen. Je krijgt van mij een duidelijke instructie voor zelfbehandeling en uiteraard worden de benodigde siliconen cups door mij in bruikleen verstrekt!

Cupping Therapie biedt

  • Oplossing bij langdurige en chronische pijn
  • Stimulering van de bloed en lymfecirculatie
  • Activeren van de (huid)stofwisseling
  • Verbeteren van de elasticiteit van de huid
  • Afvoeren van afvalstoffen
  • Verbeteren van de spierspanning
  • Losmaken van verklevingen