parallax background

Verschillende methodes, verschillende mogelijkheden, BB Sportmassage biedt jou de oplossing als het om tapen gaat. Medical Taping wordt veelvuldig toegepast bij behandeling van blessures, klachten door overbelasting, houdingscorrecties en het verminderen van vochtophopingen. Middels Klassiek tapen kan een gewricht worden ondersteund, waardoor het stabieler en minder pijnlijk aanvoelt tijdens belasting.

Medical Taping

Medical Taping Toepassing

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van een elastische tape. Dit is een speciale anti-allergische tape met dezelfde rekkracht als de menselijke huid. De liftende werking van de tape stimuleert de bloed- en lymfecirculatie waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd, het weefsel sneller herstelt en de pijn vermindert.

Medical Taping biedt 24-uurs ondersteuning

Een groot voordeel van Medical tape is dat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens het douchen. Hierdoor ontstaat er een 24-uurs ondersteuning die het genezingsproces positief beïnvloed.

Medical Taping kan een uitstekende werking hebben bij

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten.
  • Verminderen van klachten door oedeem en bloeduitstortingen.
  • Houding gerelateerde klachten.
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting zoals bv. een muis- of tennisarm.
  • Bestrijding van spanningshoofdpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.
  • Hooikoorts: klachten sterk verminderen zodanig dat je klachtenvrij het seizoen doorkomt.

Klassiek Tapen en bandageren

Klassiek Tapen en bandageren Toepassing

Met behulp van een niet-elastische tape en onderbandage kan een gewricht gestabiliseerd en/of ondersteund worden en kan de rek op spieren, pezen en banden verminderd worden. Het is raadzaam om de tape niet langer dan 1 á 2 dagen te laten zitten. Er kunnen namelijk huidirritaties optreden of zelfs huidbeschadigingen.

Klassiek Tapen en bandageren als preventie, therapeutisch of nazorg

Het doel van een tape of bandage kan preventief of therapeutisch zijn of bedoeld zijn als nazorg na een kwetsuur

  • Preventief: Ben je gevoelig voor blessures en heb je een vrijetijdsbesteding waarbij de belasting zo hoog kan oplopen dat een blessure gemakkelijk kan optreden, laat dan van te voren een tape of bandage aanleggen.
  • Therapeutisch: Je herkent wat symptomen van een mogelijke overbelasting. Je kunt dan een ‘herinneringstape’ laten aanbrengen. Deze tape herinnert je aan een bepaalde beweging om overbelasting te voorkomen.
  • Nazorg: De blessure is ‘genezen’, maar het betreffende gewricht of de gekwetste spier is nog verminderd belastbaar. In dit geval kan dan een tape of bandage ondersteuning bieden.

Maak een afspraak