parallax background

Verschillende methodes, verschillende mogelijkheden, BB Sportmassage biedt jou de oplossing als het om tapen gaat. Medical Taping wordt veelvuldig toegepast bij behandeling van blessures, klachten door overbelasting, houdingscorrecties en het verminderen van vochtophopingen. Middels Klassiek tapen kan een gewricht worden ondersteund, waardoor het stabieler en minder pijnlijk aanvoelt tijdens belasting.

Medical Taping

Medical Taping Toepassing

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van een elastische tape. Dit is een speciale anti-allergische tape met dezelfde rekkracht als de menselijke huid. De liftende werking van de tape stimuleert de bloed- en lymfecirculatie waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd, het weefsel sneller herstelt en de pijn vermindert.

Medical Taping biedt 24-uurs ondersteuning

Een groot voordeel van Medical tape is dat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens het douchen. Hierdoor ontstaat er een 24-uurs ondersteuning die het genezingsproces positief beïnvloed.

Medical Taping kan een uitstekende werking hebben bij

 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten.
 • Verminderen van klachten door oedeem en bloeduitstortingen.
 • Houding gerelateerde klachten.
 • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting zoals bv. een muis- of tennisarm.
 • Bestrijding van spanningshoofdpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.
 • Hooikoorts: klachten sterk verminderen zodanig dat je klachtenvrij het seizoen doorkomt.

Medical Taping tegen hooikoortsklachten

In mijn praktijk wordt Medical Taping succesvol toegepast bij hooikoortsklachten

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. Het advies is dan ook: begin zo vroeg mogelijk met preventie tegen hooikoorts. Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts. Voor meer informatie neem een kijkje op CureTape® of neem contact met mij op!

 • Hoe werkt Medical Taping bij hooikoorts? Bij Medical Taping wordt tape met een specifieke techniek op de juiste plekken van de huid op de rug aangebracht. Het gebied onder de huid wordt door de tape beïnvloed. Hiermee bereik je ook de organen die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals de longen en bronchiën. Dat is ook de reden waarom het intapen van de rug voor veel mensen met hooikoorts helpt om hun hooikoortsklachten te verminderen. Het voordeel van Medical Taping is ook dat er gedurende meerdere dagen een 24-uurs behandeling plaatsvindt.
 • Wanneer moet de behandeling plaatsvinden? Hooikoortsklachten verschillen per persoon. Sommige mensen ervaren al klachten in februari en maart, terwijl de meesten later in het seizoen (mei en juni) last krijgen. Wij raden aan om je voor een behandeling aan te melden als je de eerste hooikoortsklachten waarneemt.
 • Wat houdt de behandeling in? De medical tape wordt 2x aangebracht en blijft ongeveer een week zitten. In de meeste gevallen merk je na een week direct al een duidelijke afname van je klachten. De tape bevat geen medicatie.
 • Hoe lang werkt de tape? Het aanbrengen van 2x tape zorgt voor een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Vaak neemt het effect van de tape gedurende enkele weken af. Bij chronische klachten kan het nodig zijn de tape opnieuw gedurende een periode van 2 weken aan te brengen.

Klassiek Tapen en bandageren

Klassiek Tapen en bandageren Toepassing

Met behulp van een niet-elastische tape en onderbandage kan een gewricht gestabiliseerd en/of ondersteund worden en kan de rek op spieren, pezen en banden verminderd worden. Het is raadzaam om de tape niet langer dan 1 á 2 dagen te laten zitten. Er kunnen namelijk huidirritaties optreden of zelfs huidbeschadigingen.

Klassiek Tapen en bandageren als preventie, therapeutisch of nazorg

Het doel van een tape of bandage kan preventief of therapeutisch zijn of bedoeld zijn als nazorg na een kwetsuur

 • Preventief: Ben je gevoelig voor blessures en heb je een vrijetijdsbesteding waarbij de belasting zo hoog kan oplopen dat een blessure gemakkelijk kan optreden, laat dan van te voren een tape of bandage aanleggen.
 • Therapeutisch: Je herkent wat symptomen van een mogelijke overbelasting. Je kunt dan een ‘herinneringstape’ laten aanbrengen. Deze tape herinnert je aan een bepaalde beweging om overbelasting te voorkomen.
 • Nazorg: De blessure is ‘genezen’, maar het betreffende gewricht of de gekwetste spier is nog verminderd belastbaar. In dit geval kan dan een tape of bandage ondersteuning bieden.