parallax background

Met een persoonlijke afgestemde sportmassage herstel je sneller zodat je meer presteert in minder tijd. Sportmassage is een veilige en gezonde manier om pijn en stijfheid op te lossen en je herstel te bevorderen. Voor (top)sport of bij andere inspanningen: Je ervaart direct verbetering.

Voor betere sportprestaties
De sportmassage is van oorsprong ontwikkeld voor atleten die veel van hun lichaam vragen. Het verbetert je doorbloeding en maakt je spieren weer soepel zodat je sneller herstelt én sterker en fitter voor een wedstrijd of training verschijnt. Zo brengt het een competitief voordeel met zich mee. 

Sportmassage niet alleen voor sporters
Maar de sportmassage is natuurlijk niet alleen voor atleten en sporters. Zit of sta je juist veel en langdurig stil of doe je repetitieve handelingen dan heb je eerder stijve spieren, verklevingen en behoefte aan betere doorbloeding. De sportmassage is daarom ook heel goed je lijf weer soepel te krijgen en een momentje.

Gerichte technieken
BB Sportmassage biedt persoonlijk afgestemde sportmassages voor ontspanning, verbetering van de circulatie en het losmaken van overbelaste gebieden. Afhankelijk van uw situatie bestaat de behandeling uit diverse effleurages (strijkingen), schuddingen, knedingen, strekkingen en tapotements (kloppingen).

Aandachtsgebieden en deelgebieden
In principe kunnen alle weefsels en spieren worden gemasseerd inclusief de armen, handen, benen, billen en voeten. Afhankelijk van de lengte van de massage wordt er gewerkt op delen van het lichaam die segmentaal met elkaar verboden zijn. Bij een langere sportmassage kan het hele lichaam worden gemasseerd.

Uitstralingspijn en triggerpoints
Er wordt gewerkt op alle lagen van het lichaam. Zo worden verklevingen opgelost in zowel spieren als bindweefsels en door mobilisaties ook beweeglijkheid verbeterd in gewrichten. Bij specifieke pijnklachten kan triggerpoint release verlichtend werken. Zo wordt pijn in de onderrug vaak veroorzaakt door triggerpoints in zowel rug- als bilspieren en bij hoofdpijn in de nek- en schouderspieren.

Sportmassage is ideaal:

  • Voor betere (sport)prestaties
  • Om sneller te herstellen van inspanningen
  • Om spanning bij piekmomenten te verhelpen
  • Bij behoefte aan stevige, energieke massages
  • Bij spierklachten door overbelasting en verklevingen
  • Voorkomt stijfheid en bevordert souplesse